Livet på Travskolen, uke 48, 49 og 50

Planen var i utgangspunktet at det skulle komme en ukesoppdatering hver andre uke, men nå før jul har vi hatt det supertravelt, og ukene har flydd av sted!

Uke 48 var av det rolige og «normale» slaget, men et lite sprell ble det da Filip og Lexus innleda jula lørdag 1.desember med å delta på Julemarked på Rå videregående skole. Julepynta og fine tok de ungene med på tur i vogna, og til og med Rå-nissen kom for å hilse på.

Uke 49 var det litt mer futt i…

Lexus fikk påvist høysnue, men det var ikke verre enn at vi vanner kveldsfôret så var gutten i slag igjen.

Gave fra Sullandfondet

Torsdag 6.desember var det julegrøt på Sulland AS og Totonor var så heldige at vi fikk utlevert en sjekk på 5000 kr. Pengene skal gå til å investere i en hjertestarter. Sikkerhet er viktig for oss, og det er mange som bruker anlegget vårt, både til trening og konkurranser med hest, aktiviteter og kurs i Travskolen og som rekreasjonsområde, så vi synes det vil være godt å vite at det snart vil finnes en hjertestarter tilgjengelig på området.

Løpsdag 8. desember

I 15 minusgrader fikk to av Travskolens elever sin offisielle debut i kuskesetet! Dette klarte begge med glans og travskolens Filip gikk likt med rekorden sin- med en liten galopp. Det synes vi er sterkt med en helt ny kusk i vogna!

Til start fra Travskolen var Mirias Mario, Tauruss, Østerengens Frazer, Jazz og Emmeros Filip. I tillegg deltok Svarvar Fieger fra Gamnes Hestesportsenter. Resultatene kan du se nederst i innlegget. Ponniene var julepynta for anledningen og etter løpet kom Filip og Tauruss opp på publikumsiden slik at barna som var til stede kunne få seg en tur i vogna. Med seg på lasset hadde de selveste Nissen, som hadde med seg gaver til alle sammen.

Uke 50 var uka med krutt i!

Travskoleavslutning 11. desember

Tirsdag var det avslutning av høstens kurs. Vi startet med presisjonskjøring med ponni før 50 store og små fant veien over til Travskroa hvor det ble servert julegrøt. Selv om vi hadde regnet ut grøtmengde på Tines egen grøtkalkulator, så viste det seg at den ikke tok høyde for at halvparten av de som skulle spise var aktive ponniunger som hadde vært ute med hest og bygd opp en god appetitt! Heldigvis kom Nissen med dessert, så selv om det ble litt lite grøt, var alle fornøyde.

Vi på travskolen er veldig takknemlig for alle de flotte barna vi har fått låne dette halvåret, og vi fryder oss over at vi får se nesten alle igjen når nye kurs starter opp over nyttår! Noen av kursene begynner å nærme seg fulle, men vi har enda kapasitet til å ta i mot flere elever.

Ponnibursdag 12. desember

Onsdag var det ponnibursdag på Travskolen. Når vi arrangerer bursdager her ordner vi med pølse og brød, snacks, drikke og en liten gave til bursdagsbarnet. Vi seler ut ponnier og kjører med vogn, og for de som eventuelt må vente på tur arrangeres det andre aktiviteter som skattejakt, marshmallow-og spaghettibygging, ansiktsmaling etc. Vi tilpasser det etter ønsker og behov, men det viser seg gang på gang at dersom ungene får velge selv så vil de helst bare være ute med ponniene!

Tannsjekk og vaksiner

Torsdag 13.desember hadde vi egentlig planlagt Lucia-tog med hestene på travbanen, men planene måtte kanselleres på grunn av vær og dyrlegebesøk. Dyrlege Kent var hos oss og raspet tenner på Filip, Lexus, Tauruss og Mario, mens Lexus, Jazz og Frazer fikk ny vaksine. Hos oss sjekkes tennene til hestene hver 6.måned. Det er viktig at man passer på tennene til hesten, da dårlig tannstell kan føre til at hesten går med smerter og får vansker med å spise. Alle hester som skal konkurrere må vaksineres en gang i året, og hvis dette ikke dokumenteres til DNT får de ikke gå løp.

Familiedager

Både lørdag 15. og søndag 16. desember hadde vi familiedag på Travskolen. På familiedagene kommer familiene hit og får hver sin ponni tildelt. Deretter er de med på alt av stell av ponnien, før vi kjører en tur. Familiedagene er et populært tilbud og vi synes det er så gøy å se hele familien jobbe sammen rundt en av ponnigutta våre.

Neste uke

Lørdag 22. desember er det klart for årets siste løp. Også denne gangen skal to av elevene våre få sin offisielle debut i kuskesetet. Vi ønsker Tonje og Jonas lykke til!

Ponniene som skal starte denne gangen er Lexus, Filip, Mario, Jazz og Frazer. Tauruss får stå over denne gangen. I tillegg kommer Liens Tamlin fra Steigen.

Etter løpet får ponniene juleferie en liten stund før de er klare for JuleSFO rett over nyttår og oppstart av nye kurs i uke 2 og uke 4.